Waarde lezer,

Mijn naam is Nikola Djankov en het komende collegejaar heb ik de eer en het genoegen om de functie van Commissaris Extern binnen het XXVe bestuur der R.F.V. Christiaanse-Taxateur te bekleden. Ik ben 26 jaar, bachelorstudent fiscaal recht en al geruime tijd woonachtig in het mooie Rotterdam.

Mijn eerste aanraking met de CT was nog niet eens zo heel lang geleden – vorig jaar september heb ik tijdens de commissie-interesseborrel al mijn vragen kunnen stellen over de verschillende commissies die de CT rijk is. Na een erg geslaagde borrel wist ik het zeker, ik wilde actief worden bij de CT. Met veel plezier heb ik het afgelopen jaar als lid van de Activiteitencommissie een aantal informele activiteiten mogen organiseren, waaronder ons jaarlijkse Diesfeest en het Actievenweekend naar Lille.

Voordat ik aan mijn studie begon heb ik drie jaar lang met heel veel plezier in zowel Nieuw-Zeeland als Australië gewoond en gewerkt. Tijdens deze drie jaar heb ik onder andere drie winters in skigebieden gewerkt en daardoor heel veel tijd kunnen doorbrengen op de lange latten. Omdat skiën al van kinds af aan een grote passie is, ben ik zeer verheugd dat wij dit collegejaar – na vijf jaar afwezigheid – wederom de legendarische CT Skireis op het programma hebben staan.

Als Commissaris Extern ben je de schakel tussen de verschillende kantoren en de vereniging zelf. Je bent continu op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en zorgt dat alle relaties met de verschillende kantoren goed blijven. Samen met de Bedrijvendagcommissie zal ik dit jaar verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de grootste Fiscale Bedrijvendag, waar afgelopen jaar 250 studenten aan hebben deelgenomen. Daarnaast zal ik met de nieuwe Carrièretrajectcommissie het soft skills traject dat vorig jaar onder deze naam geïntroduceerd is verder uitbouwen. Verder ben ik medeverantwoordelijk voor het organiseren van tentamentrainingen en organiseer ik de bedrijfsbezoeken bij de verschillende kantoren.

Omdat ik slecht stil kan zitten, ben ik altijd op zoek naar uitdagingen om het beste in mijzelf naar boven te halen. Zo heb ik afgelopen jaar naast mijn studie onder andere vier dagen in de week gewerkt, in meerdere commissies zitting genomen en vrijwilligerswerk gedaan. Naast alle drukte is er gelukkig ook genoeg tijd om te ontspannen; in mijn vrije tijd reis ik graag, lees ik veel, doe ik regelmatig aan verschillende vormen van sport en speel ik gitaar. Ook staan de maandelijkse borrels van de CT altijd dikgedrukt in mijn agenda genoteerd; een geweldige manier om op een informele manier je studiegenoten beter te leren kennen.

Met mijn enorm leuke medebestuursleden kijk ik uit naar een geweldig lustrumjaar, waarin ik hoop je snel te mogen ontmoeten op de vele borrels en activiteiten! Ook als je het gewoon leuk vindt om een kop koffie te komen drinken en een praatje te maken, dan staat de deur van H13-11 altijd voor je open!

Met vriendelijke groet,

Nikola Djankov
Commissaris Extern 2017/2018