Binnen de vereniging wordt jaarlijks de Fiscale Bedrijvendag georganiseerd. Deze dag vindt van oudsher plaats in februari. De Bedrijvendag is voor de leden dé gelegenheid om nader kennis te maken met de diverse bedrijven en deze kennismaking vindt plaats op een chique locatie. De Bedrijvendag is een dag waarop de fiscale student wordt geïntroduceerd aan potentiële werkgevers. Zo krijgen de  leden de mogelijkheid workshops te volgen en gesprekken te voeren met recruiters van verschillende kantoren. Daarnaast krijgen de leden de kans om te lunchen met kantoren van hun voorkeur. De Bedrijvendag is de uitgelezen kans tot het zetten van een eerste stap in de richting van een stage en/of baan. Dit jaar vindt de Fiscale Bedrijvendag plaats op vrijdag 10 februari 2017. 

<div data-configid=”27810999/43184325″ style=”width:525px; height:373px;” class=”issuuembed”></div>
<script type=”text/javascript” src=”//e.issuu.com/embed.js” async=”true”></script>

Hieronder vind je het Bedrijvendagmagazine van de Fiscale Bedrijvendag:


Hieronder staat in het kort vermeld hoe de Fiscale Bedrijvendag 201 eruit heeft gezien:

• Individuele gesprekken
Op het moment dat jij je inschrijft voor de Fiscale Bedrijvendag 2016 kun je aangeven bij met welk kantoor jij een individueel gesprek zou willen hebben. Deze kunnen variëren van een heel vrijblijvend oriënterend gesprek tot een concrete bespreking van een mogelijke werkstudentschap/stage. Dit is dé manier om persoonlijk in contact te komen met één van de recruiters en jouw carrièremogelijkheden te bespreken.  De gesprekken zullen plaatsvinden in speciale business units en zullen ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Jij wordt voor een dergelijk gesprek geselecteerd op basis van jouw CV. Door deze gesprekken krijgt een kantoor de kans om jou beter te leren kennen. Daarnaast heb jij de mogelijkheid om een volledig beeld te scheppen van de verschillende potentiële werkgevers. Hierbij kun je de werknemers ontmoeten, de werksfeer van een kantoor proeven en ontdekken hoe zij zich onderscheiden op gebied van bedrijfscultuur en fiscaliteit. De individuele gesprekken zijn een uitgelezen kans om jouw fiscale en commerciële talenten te etaleren en kantoren ervan te overtuigen dat ze met jou verder moeten!

• Ochtendworkshops
Dit jaar zullen de algemene workshops bestaan uit een fiscaal gerelateerde workshop en een workshop die in zal gaan op de persoonlijk ontwikkeling. Tijdens de fiscaal gerelateerde workshop zullen er aspecten uit het strafrecht voorbijkomen, onder andere witwaspraktijken. De workshop betreffende persoonlijke ontwikkeling zal een motiverende workshop zijn waarbij er een aantal aspecten aan bod zullen komen, waarop jij jouzelf zou kunnen ontwikkelen en waardoor jij (nog) beter in the picture komt.

• Driegangenlunch
De middag zal worden afgetrapt met een driegangenlunch. Tijdens elke gang zullen de studenten bij een ander kantoor aan tafel zitten. Gezamenlijk zullen de studenten en de medewerkers van de verschillende kantoren de ervaringen en indrukken van de dag uitwisselen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om op een ontspannen manier contact te leggen met potentiële werkgevers.

• Workshops
De verschillende deelnemende kantoren zullen hun eigen invulling geven aan de workshops en het thema van de Bedrijvendag. Een laagdrempelige manier om de bedrijfscultuur en sfeer van een kantoor te leren kennen en door middel van interactie verschillende talenten te tonen.

• Bedrijvenborrel
Na drie workshoprondes is er onder het genot van een hapje en een drankje de tijd om alle opgedane ervaringen te verwerken. Op informele wijze is hier de mogelijkheid voor studenten om meer informatie in te winnen. Verschillende kantoren met hun enthousiaste medewerkers en recruiters zullen hierbij aanwezig zijn om de geïnteresseerde studenten van deze informatie te voorzien.

• Inschrijvingen
Inschrijvingen vinden plaats per dagdeel. Er dient dus apart te worden ingeschreven voor de individuele gesprekken /algemene workshops, driegangenlunch en de middagworkshops. Tijdens de inschrijvingen worden ook de voorkeuren doorgegeven. Studenten die aangeven een individueel gesprek te willen, dienen bij hun inschrijving ook hun CV mee te sturen.


Check voor een volledige impressie de aftermovie van de vorige editie!