Het Tax Jurisprudence Program is hét meest prestigieuze programma van de CT. Het omvat een fiscaal inhoudelijk programma bestaande uit tien sessies in de loop van het collegejaar, beginnend op 4 oktober. Tijdens de sessies komen fiscale onderwerpen op een zeer interactieve wijze aan bod. Het is bij uitstek de kans om je fiscale kennis te testen en jezelf meer in de verschillende fiscale onderwerpen te verdiepen.

De sessies hebben een interactief karakter waarbij jij dus echt deel uitmaakt van de discussie. Verschillende kantoren zullen een vaktechnisch overleg geven waarin actuele ontwikkelingen van fiscale vakgebieden worden doorgenomen. Ook zullen verschillende casussen uitvoerig worden besproken. Het programma kenmerkt zich door een hoge mate van interactie, onderlinge uitwisseling en praktische toepasbaarheid. Immers, een vaktechnisch overleg zal je in de toekomst als fiscalist nog veel tegenkomen.

Bovendien leer je verschillende potentiële werkgevers kennen, wat bijzonder waardevol kan zijn, mocht je interesse hebben in een stage of een werkstudentschap. Ook zullen de docenten van onze vakgroepen Fiscale Economie en Fiscaal Recht een bijdrage leveren aan de avonden door middel van een analyse van relevante jurisprudentie over het desbetreffende onderwerp.

Dit jaar zal het TJP starten met 20 à 22 studenten die via een sollicitatieprocedure geselecteerd worden. Van de studenten wordt verwacht dat zij een brede inhoudelijke basis en interesse hebben. Daarnaast wordt verwacht dat de studenten elke sessie aanwezig zijn en actief een bijdrage leveren aan het debat. Tot slot zullen de deelnemers twee weken voorafgaand aan elke sessie literatuur toegestuurd krijgen die zij geacht worden te hebben doorgenomen ter voorbereiding op de avond.

Op woensdag 4 oktober zal een inleidende sessie plaatsvinden waar in detail zal worden ingegaan op het verloop van het programma. Voor de deelnemers zal deze bijeenkomst verplicht zijn, dus zet hem alvast in je agenda.

De 10 bijeenkomsten zullen op de volgende data plaatsvinden:

Datum Onderwerp In samenwerking met:
4 oktober 2017 Inleidende sessie De Hoge Raad
18 oktober 2017 Transfer Pricing Quantera Global
22 november 2017 Douane Deloitte
6 december 2017 People Services Meijburg & Co
10 januari 2018 Formeel Belastingrecht De Bont Advocaten
31 januari 2018 Omzetbelasting Belastingdienst
7 maart 2018 Transfer Pricing PwC
28 maart 2018 VTO Loyens & Loeff
2 mei 2018 Internationaal Belastingrecht EY
30 mei 2018 DGA-problematiek Grant Thornton

Mail voor meer informatie naar tjp@christiaanse-taxateur.nl, of kom een keer langs op H13-11, van maandag t/m donderdag geopend van 11.00 tot 15.00.