De ondernemende mens centraal!

Alfa Accountants en Adviseurs is een adviesorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. Alfa is voor haar klanten een partner in het ondernemerschap. Met ruim 30 vestigingen is Alfa thuis in iedere regio. Ruim 850 medewerkers beschikken over deskundigheid, kennis en inzicht om in te spelen op de behoeftes van de ondernemer.

Alfa als werkgever
Alfa is een aantrekkelijke werkgever. Hier wacht je een uitdagend terrein en krijg je de mogelijkheid om alles uit jezelf te halen. Wetten en regels veranderen voortdurend. Vakinhoudelijk alert zijn én blijven is eerste vereiste voor een medewerker van Alfa. Bovendien vraagt een goede dienstverlening aan onze klanten veel van jouw verantwoordelijkheidsgevoel.

Jong Alfa
Je hebt te maken met diverse werkzaamheden, een groot bedrijf met meer dan dertig vestigingen verspreid door het hele land en daarbij natuurlijk veel collega’s. Daarom is Jong Alfa opgericht. Jong Alfa is een netwerk voor medewerkers van dertig jaar of jonger en heeft als doel om de integratie tussen jonge, ondernemende medewerkers te bevorderen. Deze integratie komt bijvoorbeeld tot stand door het organiseren van evenementen.

Maatschappelijk betrokken
Naast de sponsoring van diverse sportprojecten, draagt Alfa bij aan diverse maatschappelijke projecten. Alfa hoopt hiermee op een goede manier betekenis te geven aan het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook hierbij is stimuleren van jong talent één van de hoofdgedachtes.
Een directievoorzitter van Alfa, Carl Drenth, reisde onlangs af naar Congo en Burundi, om namens Alfa vrijwilligerswerk te gaan doen voor hulporganisatie ZOA. ZOA biedt hulp aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. Alfa-medewerkers worden met name ingezet voor de interne accountantsdienst van ZOA. De opzet van de hulp is zodanig dat het geld en de middelen altijd terecht komt bij mensen die het nodig hebben.

De Alfa Academie
Kennis van zaken heb je nodig om je klanten goed te bedienen. Wetten en regels veranderen immers voortdurend waardoor het belangrijk is om vakinhoudelijk bij te blijven. Als je tegelijkertijd enthousiast bent en graag het initiatief neemt, dan stellen wij daar het nodige tegenover. Als medewerker krijg je volop mogelijkheden om door te groeien in je huidige of in een andere functie. Via de Alfa Academie kun je intern opleidingen, trainingen en cursussen op maat volgen. Zo kun je je continu ontwikkelen.

Wat Alfa uniek maakt?
Alfa heeft bijzondere eigenaren: medewerkers van de kantoren. Wie ten minste drie jaar lang bij
Alfa werkt, mag ‘certificaten van aandelen’ kopen. Certificaathouders bouwen namelijk vermogen op.
Als Alfa winst maakt, neemt de waarde van het certificaat toe. Overigens geven de certificaten geen
recht op zeggenschap. Wel keert Alfa elk jaar dividend uit en dat is een leuke bijkomstigheid.
Binding geeft de bijzondere constructie natuurlijk ook. Die certificaten versterken de saamhorigheid tussen de medewerkers. Met al je collega’s ben je eigenaar. Je bent veel meer betrokken bij het wel en wee van je werkgever. Het wordt ook wel eens gekscherend in de wandelgangen geroepen: je denkt toch wel een beetje om mijn certificaten? Dus het lééft wel.

Onze collectieve ambitie
De kernwaarden van Alfa liggen verankert in de Collectieve Ambitie. Tien kernwaarden in deze
ambitie laten zien wat Alfa tot Alfa maakt. De ondernemende mens staat bij ons centraal. De Collectieve Ambitie is iets wat bij Alfa medewerkers tussen de oren zit. Zo versterken we onze identiteit in de markt en onderscheiden wij ons ten opzichte van concurrenten.

Kom werken bij Alfa
Wij bieden jou de mogelijkheden om binnen een professionele sfeer door te groeien en jezelf continu te ontwikkelen. De werksfeer is prettig en doorgroeimogelijkheden zijn er volop. Heb je interesse in een baan bij Alfa? Kijk dan op www.werkenbijalfa.nl.

Wil je meer weten over werken bij Alfa, lees de verhalen van medewerkers en klanten op onze website.
Wil je werken bij Alfa of wil je een dag meelopen op één van onze kantoren? Neem contact op met de afdeling HRM, bereikbaar op sollicitatie@alfa.nl.