Bij Financiën tel je meteen mee.

Zeker als fiscalist.

Bij Financiën vertaal je politieke keuzes in concreet beleid. Het gaat daarbij om heel veel geld, zo’n 250 miljard euro per jaar, een bedrag dat zo effectief en efficiënt mogelijk moet worden ingezet.

Tegelijkertijd opereren we in de context van hectische politieke verhoudingen en maatschappelijke ontwikkelingen. Die dimensie maakt het werk extra spannend.

Vanaf dag één meedoen

Bij het ministerie van Financiën draai je gelijk volledig mee. Je zult eerst even moeten omschakelen: er wordt niet alleen verwacht dat je de regels kent, maar ook dat je ze voortaan bedenkt.

Je kunt bijvoorbeeld optreden als intermediair tussen de politiek en de Belastingdienst. Of in Brussel namens Nederland onderhandelen over de btw-regelgeving. Of wil je concreet meewerken aan de jacht op zwartspaarders?

Kortom, je krijgt vanaf de eerste werkdag de kans om jezelf te bewijzen. Om te laten zien dat je de verantwoordelijkheden aankunt. Uiteraard word je niet zomaar in het diepe gegooid. Er zijn altijd seniorcollega’s die je coachen of als mentor optreden.

Als fiscalist aan de slag

Tijdens beleidsontwikkeling moet je altijd het overzicht houden, want elke keuze heeft positieve en negatieve gevolgen. En je opereert nu eenmaal temidden van tegenstrijdige belangen en politieke beslissingen. Als fiscalist voorzie je de politieke top – de minister en staatssecretaris – van belastingtechnische informatie.

Je wordt bij alles wat je doet gestimuleerd om creatieve wetsvoorstellen te bedenken, maar je moet vooraf goed kunnen inschatten welke effecten je keuzes hebben.

Wat wil je doen?

Bij het ministerie spelen fiscalisten een belangrijke rol. Wat jij precies gaat doen, hangt natuurlijk af van je achtergrond en belangstelling. Je kunt denken aan: het verlagen van de belastingdruk, het coördineren van wetgevingsprocessen, het onderhandelen met Brussel, het voorkomen van dubbele belasting en het toetsen van nieuwe wetgeving.

Zo blijf je in beweging

Bij het ministerie van Financiën tel je meteen mee. Maar het is natuurlijk belangrijk dat je je ook snel verder ontwikkelt. Daarbij krijg je hulp in de vorm van allerlei individuele en collectieve opleidingsprogramma’s.

Financiën is voor fiscalisten een plek met heel veel doorgroeimogelijkheden. We kennen een roulatiebeleid, zodat je steeds nieuwe dingen leert en je grenzen verlegt. Zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Kennismaken? Dat kan tijdens de Fiscale Masterclass!

Op 6 en 7 juni 2012 organiseert het ministerie van Financiën weer de Fiscale Masterclass. In 2 dagen tijd krijg je een goede indruk waar fiscalisten bij Financiën zoal mee bezig zijn. Je gaat met een select gezelschap aan de slag met een actuele casus en brengt uiteindelijk je advies uit aan de staatssecretaris. Kortom: Een unieke kans om het ministerie beter te leren kennen. Interesse? Je kunt je t/m 20 mei 2012 aanmelden!

Meer informatie

Wil je meer weten over werken bij het ministerie van Financiën? Kijk voor informatie over vacatures, stagemogelijkheden en onze recruitmentactiviteiten op www.werkenvoornederland.nl/minfin. Je kunt ook meteen solliciteren via recruitment@minfin.nl. Bellen kan ook naar (070) 342 89 69 of (070) 342 73 17.