Wat te doen deze zomer in Rotterdam?

Wat te doen deze zomer in Rotterdam?

25/04/2024

De zomer staat voor de deur en Rotterdam is klaar om bezoekers en bewoners te verwelkomen met een schat aan activiteiten en ervaringen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, cultuur, lekker eten, of gewoon wilt genieten van de prachtige buitenruimtes, Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Deze bruisende stad aan het water biedt een levendige mix van moderne architectuur, historische charme en een scala aan zomerse evenementen. In dit artikel delen we 10 boeiende dingen om te doen in Rotterdam deze zomer, zodat je het meeste uit je lente- en zomertijd in deze dynamische stad kunt halen. 

Surfen in de stad
Stel je voor: midden in de bruisende stad Rotterdam, omringd door architectuur en stadsgeluiden, kun je nu de sensatie van het surfen ervaren. RiF010, 's werelds eerste urban wavepool, maakt deze droom werkelijkheid voor iedereen - of je nu een beginner bent die zijn eerste golf wil pakken of een doorgewinterde professional die op zoek is naar uitdaging.

Bij RiF010 kun je binnenkort het hele jaar door terecht voor perfecte golven, dankzij de geavanceerde golfinstallatie. Rif010 is momenteel nog niet geopend, maar opend naar verwachting in juni 2024. Voor beginners bieden zij de Baai aan, waar zachte, gebroken golven rustig het strandje op rollen - ideaal om te oefenen. Heb je al wat meer ervaring? Dan kun je een les of sessie boeken op het Rif, waar je ongebroken golven tot 1,2 en 1,5 meter hoogte kunt surfen! En natuurlijk zijn bodyboarders ook van harte welkom.

Maar dat is niet alles! Vanuit het te gekke strandhuis kun je kano's of sups huren en het centrum van Rotterdam verkennen vanaf het water. Rif010 biedt ook clinics op onze pumptrack in Overschie en zelfs duiklessen in de surfpool.

Of je nu komt voor een surfsessie, een les wilt boeken of gewoon wilt genieten van een andere wateractiviteit, RiF010 zorgt ervoor dat surfen en avontuur voor iedereen toegankelijk zijn. Ga langs en ontdek de opwinding van urban surfen in het hart van Rotterdam!

Een drankje bij de Sangria & Bubble bar
Het geliefde foodfestival TREK trapt traditiegetrouw het nieuwe seizoen af in Rotterdam, van 9 mei (Hemelvaartsdag) tot en met 12 mei, in het Vroesenpark. Gedurende deze dagen wordt het park omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek vol streetfood lekkernijen geserveerd vanuit foodtrucks.

TREK staat bekend om zijn streng geselecteerde culinaire aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding en veel variatie. Van sappige burgers en goedgevulde bowls tot creatieve vegan gerechten en perfect gegrild vlees - er is voor elk wat wils.

Naast het heerlijke eten biedt TREK ook een scala aan entertainment. Regionaal talent treedt op verschillende podia op, en vanwege de grote belangstelling zijn er dit seizoen extra optredens gepland. Op het terrein vind je een gemeentehuis, een kerk, en een theatertent, omringd door een groots wijnterras, een Biergarten en een cocktailbar.

Elk jaar voegt TREK nieuwe elementen toe aan het festivalterrein. Dit jaar kunnen bezoekers genieten een Sangria & Bubbels Bar met heerlijke oesters en Spaanse bites. 

TREK viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan als het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, dat van mei tot en met september door de mooiste stadsparken van het land reist. Mis deze smakelijke en vermakelijke ervaring niet, toegankelijk voor jong en oud, in het hart van Rotterdam! 

De lekkerste IJstrend in Rotterdam: Verse Gerolde IJsrolletjes! 
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar die opwindende ijsvideo's die je online hebt gezien? Het goede nieuws is dat deze sensationele ijsrolletjes nu verkrijgbaar zijn in Rotterdam! Stel je voor: verse ijsmengsels die op een ijsplaat van -30 graden worden gegoten en razendsnel worden omgevormd tot prachtige rolletjes. Met een scala aan smaken om uit te kiezen, van klassieke Bounty en Oreo tot zelfs avocado en vegan opties, zit er vast en zeker een lekkere smaak voor je bij! Maak je ijsje compleet met een heerlijke topping en verse stukjes fruit erbovenop.

Maar wat maakt deze ijsrolletjes zo uniek? Roll'd ice cream, ook bekend als Thai rolled ice cream, wordt gemaakt door vloeibaar ijsmengsel op een bevroren plaat te gieten. Door het snelle bevriezingsproces ontstaan er delicate ijsrolletjes die vervolgens in een bakje worden geplaatst en op smaak worden gebracht met jouw favoriete toppings.

Het proces van het maken van roll'd ice cream is niet alleen spectaculair om te zien, maar het zorgt ook voor een romige en zijdeachtige textuur die perfect is voor het opnemen van smaken en toppings. Bovendien kun je bij veel van deze ijszaken in Rotterdam kiezen uit verschillende melk- en vegan opties, waardoor iedereen van deze heerlijke traktatie kan genieten. 

Dus, of je nu op zoek bent naar een verfrissende traktatie op een zomerse dag of gewoon zin hebt in iets anders, ga op avontuur en ontdek deze trendy nieuwe ijservaring in onze stad aan de Hoogstraat! 

Beleef het Shine Festival: Dans, Ontspan en Geniet 
Stap binnen in de vrolijke wereld van het Shine Festival, waar dans, ontspanning en plezier samenkomen voor een onvergetelijke dag. Op het fantastische podiumprogramma worden de beste salsa- en bachata-dansers van het land vergezeld door DJ's van Striktly Salsa en Mama Juana Bachata, die de dansvloeren laten bruisen met onweerstaanbare beats.

Vanaf de comfortabele lounge area, met strandstoelen, kleedjes en bankjes, heb je het perfecte uitzicht op de bruisende sfeer van het festival. Ontspan hier met een drankje en een hapje van een van de foodtrucks, terwijl je geniet van de dansshows op de Shine Stage. 

Of je nu een beginner bent die graag wil leren dansen of een gevorderde danser die zijn vaardigheden wil verfijnen, er zijn de hele dag door workshops voor alle niveaus. Heb je een workshop gemist? Geen probleem! De hosts staan klaar om je op elk moment de basispas bij te brengen. 

Kortom, het Shine Festival is de ultieme bestemming voor een dag vol dans, gezelligheid en plezier voor de hele familie. Mis deze bijzondere ervaring niet! Ga jij een dansje wagen op 21 juli bij het Afrikaanderplein? 

Van zwemparadijs, naar proostparadijs 
Ontdek Bar Stroom, de sprankelende nieuwe bar van BlueCity, gevestigd in de iconische wildwaterbaan van Tropicana. Hier gaat Bar Stroom met de seizoenen mee terwijl het tegelijkertijd tegen de stroom in zwemt, door samen te werken met lokale boeren, circulaire voedselondernemers en Rotterdamse cultuurmakers om echte verandering teweeg te brengen. 

Wat maakt Bar Stroom zo bijzonder? De focus ligt op circulair, lokaal en verspillingsvrij eten en drinken. De menukaart, samengesteld door plantaardige chef Pepijn Schmeink, zit boordevol lekkere, gezonde en seizoensgebonden gerechten gemaakt van lokale gewassen en ingrediënten van ondernemers uit BlueCity. 

Vanaf 19 april kunnen bezoekers genieten van een selectie bites en drinks, terwijl in juni de volledige menukaart wordt gelanceerd met lunch- en dinermogelijkheden. Verwacht falafel gemaakt van groente-afval, pasta van regeneratieve gewassen en plantaardige köfte van gluten - allemaal rechtstreeks van ondernemers uit BlueCity.

De drankkaart biedt natuurwijn, circulaire biertjes van in-house brouwerij Vet & Lazy, en verrukkelijke mocktails en cocktails van Rotterdam dankzij de Roze Bunker. 

Maar Bar Stroom biedt meer dan alleen goed eten en drinken. De bar organiseert een breed scala aan vernieuwende culturele, filosofische en zakelijke evenementen - van publieke debatten tot yoga op het zonnige dek, en van netwerkborrels voor circulaire ondernemers tot culinaire voorstellingen. 

Dus ga gezellig langs, geniet van het uitzicht over de Maas vanaf het zonnige terras, en ontdek hoe de toekomst smaakt en voelt bij Bar Stroom. Ze kijken ernaar uit om je te verwelkomen! 

Picknicken in Rotterdam  
Rotterdam is een stad vol mogelijkheden om gezellig te picknicken. Overal vind je leuke plekken, of je nu zin hebt in een groot park met een weids uitzicht op de stad of juist liever ergens rustig in een hoekje zit. Hier volgen vijf geweldige plekken waar je kunt genieten van lekker eten en de prachtige omgeving van Rotterdam.

De Kralingse Plas
Met zijn uitgestrekte groene oevers en rustige water is de Kralingse Plas een ideale plek voor een ontspannen picknick. Hier kun je lekker zitten op het gras terwijl je uitkijkt over het water en de zeilbootjes die voorbijglijden.

Het Park bij de Euromast
Wil je iets bijzonders? Ga dan naar het Park bij de Euromast. Je kunt hier heerlijk picknicken tussen de bomen met een prachtig uitzicht op de stad. Het is echt een unieke ervaring!

Het Dakpark
Dit park is een verborgen juweeltje in Rotterdam-West. Het bevindt zich boven op een parkeergarage en biedt een groene oase met speeltuinen, sportvelden en grasvelden waar je kunt genieten van een gezellige picknick met vrienden. 

Het Museumpark 
Midden in het centrum van Rotterdam vind je het Museumpark, een levendige plek vol kunst en cultuur. Hier kun je lekker ontspannen op het gras tussen de moderne sculpturen en genieten van de bruisende sfeer.

Het Vroesenpark
Voor een gezellige picknick met vrienden is het Vroesenpark de place to be. Dit park in het noorden van Rotterdam heeft barbecueplekken, speelweides en een vijver waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van elkaars gezelschap. 

Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of juist naar een levendige sfeer, Rotterdam heeft voor ieder wat wils als het gaat om picknicken!

Een frisse duik maken om af te koelen
Rotterdam biedt ook verschillende geweldige plekken waar je in de buitenlucht kunt zwemmen en genieten van de zomerzon. Of je nu op zoek bent naar verfrissing in een natuurlijk zwembad of wilt genieten van een duik in open water, Rotterdam heeft het allemaal. Laten we vier van de beste plekken ontdekken waar je kunt zwemmen en van de zon kunt genieten.

Het Zwarte Plasje
Gelegen in het charmante Hillegersberg, is Het Zwarte Plasje een natuurlijk zwembad omgeven door groen. Met zijn heldere water en rustige sfeer is dit de ideale plek voor een verfrissende duik te midden van de natuur. Er is genoeg plek voor iedereen en er zijn coole vlonders om op te klimmen vanuit het water!

De Zevenhuizerplas 
Deze grote recreatieplas in het noordoosten van Rotterdam is perfect voor een dagje zwemmen en zonnebaden. Met zijn zandstranden, grasvelden en ondiepe wateren is de Zevenhuizerplas een populaire bestemming voor gezinnen en vriendengroepen tijdens de zomermaanden.

Het Kralingse Bos
Naast zijn prachtige parklandschap biedt het Kralingse Bos ook een fijn strandje aan de Plas waar je kunt zwemmen en ontspannen. Met zijn centrale ligging en diverse faciliteiten is dit een geliefde plek voor een zomerse dag aan het water.

Het Nesselande Strand
Gelegen aan de rand van Rotterdam, biedt het Nesselande Strand een prachtig stadsstrand met fijn zand en verfrissend water. Met zijn moderne voorzieningen en levendige sfeer is dit een populaire plek om te zwemmen en te genieten van de zomerse sfeer.

Of je nu liever een natuurlijk zwembad, een recreatieplas of een stadsstrand verkiest, Rotterdam heeft genoeg mogelijkheden om te genieten van een verfrissende duik en het zomerse weer in de buitenlucht!

Met al deze waanzinnige activiteiten beleef jij een geweldige zomer in Rotterdam. Of je nu wilt surfen in de stad of wilt picknicken in een van de prachtige parken, in Rotterdam kan je hoe dan ook heerlijk genieten van het zonnetje. Welke activiteit ga jij zeker doen deze zomer?